14-jarige Jiami wint met Lifesplash.nl de Best Content for Kids Award

woensdag 12 februari 2014

Op 12 februari 2014 is op Safer Internet Day in Brussel de Best Content for Kids Award uitgereikt door Eurocommissaris Neelie Kroes. De winnares in de categorie websites gemaakt door kinderen is de 14-jarige Jiami Jongejong uit Den Haag. Zij krijgt de Europese prijs voor haar website Lifesplash.nl, een fashion, beauty en lifestyleblog. Jiami won vorig jaar met haar site ook de Gouden @penstaart voor beste website gemaakt door kinderen, deze prijs inspireert makers om content voor kinderen nog beter te maken door de feedback in het juryrapport.

De reactie van Jiami op het winnen van de Europese prijs: “Dit is echt heel erg gaaf! Ik vond het erg bijzonder om deze prijs van mevrouw Kroes te krijgen. Ik heb haar achter de schermen stiekem verteld dat ik het tof zou vinden als op scholen meer aandacht zou worden besteed aan online ondernemen.”

Aanmoedigen online content voor kinderen
De verkiezing van de Best Content for Kids Awards werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. Met de prijs wil de Europese Commissie het maken van kwalitatief goede online content voor kinderen aanmoedigen. De jury boog zich over winnende inzendingen uit veertien Europese landen. De jury hield bij de beoordeling rekening met een aantal criteria, zoals aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid, bruikbaarheid en veiligheid van de websites. De website Zapp.nl was genomineerd in de categorie professionals, maar viel buiten de prijzen.

Lifesplash.nl is de tweede Nederlandse website gemaakt door kinderen die een prijs wint bij deze verkiezing. In 2011 won de website Habbolive.nl het Europese zilver en HetKlokhuis.nl goud in de categorie professionals.

Veilig internetgebruik voor kinderen, ouders en opvoeders
De Best Content for Kids Awards werden uitgereikt op het jaarlijks terugkerende Safer Internet Day. In meer dan 70 landen wordt en op deze dag aandacht gevraagd voor veilig internetgebruik door jongeren. Het thema van 2014 is ‘Let’s create a better internet together’. Safer Internet Day is een initiatief van de Europese Commissie.

De Europese Commissie heeft ook in 30 Europese landen een centrum voor veilig internet aangesteld dat voorlichting geeft over veilig internet voor kinderen, ouders en opvoeders. In Nederland is Digibewust(van het publiekprivate programma Digivaardig & Digiveilig) aangesteld en initieerde onder andere de website Meldknop.nl.
In april 2013 organiseerde Digibewust samen met stichting Mijn Kind Online en Mediawijzer.net de Gouden @penstaart en Media Ukkie Award verkiezing voor de beste Nederlandse websites gemaakt door en voor kinderen en de beste app voor peuters en kleuters door professionals.

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.