Naar het activiteiten overzicht

Tentoonstelling Mediawijsheid in beeld

zaterdag 26 juni 2021, 00:00 tot woensdag 25 augustus 2021, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Van 26 juni t/m 25 augustus 2021 is de wisseltentoonstelling ‘Mediawijsheid in beeld’ te zien in museum Beeld en Geluid Den Haag. Dagelijks hebben mensen te maken met clickbait, memes, fake news en influencers. Meer dan ooit moeten internetgebruikers zich verhouden tot deze verschillende factoren in de media. Daarom is het heel belangrijk om digitale vaardigheden te ontwikkelen en mediawijs te zijn. Door mediawijsheid leer je om te gaan met alle kansen, gevaren en mogelijkheden van de digitale wereld.

Beeld en Geluid ondersteunt het onderwijs in mediawijsheid met workshops en lesmaterialen. Tweedejaars studenten van St. Joost School of Art & Design in Breda en Den Bosch maakten bij verschillende mediawijsheid-begrippen infographics en animaties die Beeld en Geluid kan gebruiken. Ze ontwikkelen daarmee hun vaardigheden als Visual Educators van de toekomst zodat de jeugd van tegenwoordig hun ouders en leerkrachten ook een stukje mediawijzer kan maken. In deze presentatie toont het museum het werk van 66 studenten.

Praktische informatie

De tentoonstelling is te zien vanaf 26 juni t/m 25 augustus 2021 in Beeld en Geluid Den Haag. Museumtickets zijn via deze link verkrijgbaar. Bezoek voor meer informatie de website van Beeld en Geluid Den Haag.