Naar het activiteiten overzicht

10e Jaarcongres LVB

dinsdag 17 september 2019, 09:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Nieuwe Buitensociëteit Zwolle, Stationsplein, Zwolle, Nederland

Op 17 september 2019 organiseert Logacom de tiende editie van het Jaarcongres LVB in Zwolle. Al tien jaar lang organiseert Logacom in september het Jaarcongres LVB met aandacht voor LVB in relatie tot gedragsproblemen, verslaving en criminaliteit. De zorg voor mensen met een psychische stoornis én een licht verstandelijke beperking vereist een goede, afgestemde samenwerking tussen de betrokken hulpverleners, aldus de organisatie.

Ook Netwerk Mediawijsheid is aanwezig

Op het congres is een infomarkt ingericht waar verschillende organisaties en bedrijven zich presenteren, waaronder Netwerk Mediawijsheid in het kader van het actieprogramma om zorginstellingen en zorgprofessionals te ondersteunen meer aandacht te besteden aan mediawijsheid bij jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Het manifest ‘Ook jongeren met een licht verstandelijke beperking hebben recht op een leuk online leven’ al ondertekend?

Op het programma

Tijdens het congres staan verschillende lezingen op het programma:

  • Triple problematiek: complexe problematiek én complexe zorg (Dr. Neomi van Duijvenbode, Psycholoog i.o.t. GZ-psycholoog / Cognitief gedragstherapeut i.o.)
  • Jongeren met een LVB online; Van Grand Theft Auto tot Loverboy (Mr. Rogier de Groot MSc, promotie-onderzoeker)
  • Genetische ontwikkelingen, psychiatrie en verstandelijke beperkingen: nog nieuws? (Dr. Karlijn Vermeulen, kinder- en jeugdpsychiater en klinisch onderzoeker)
  • ‘Criminaliteit en LVB: Je gaat het pas zien, als je het doorhebt’ (Mathijs Zwinkels, oprichter ‘Universiteit van de Straat’)

Verder vinden er twee deelsessierondes plaats. Bezoekers hebben de keuze uit 12 verschillende deelsessies, waaronder over inclusief burgerschap en een virtual reality-ervaring over LVB.

Meer informatie

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar vanaf €250,- (early bird, exclusief btw). Aanmelden kan hier. Meer informatie over het congres vind je op de website.