Naar het activiteiten overzicht

12e Jaarcongres LVB

dinsdag 14 september 2021, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op dinsdag 14 september 2021 organiseert Logacom het 12e Jaarcongres LVB. Nederland telt ongeveer 2,3 miljoen mensen met zwakbegaafdheid (IQ tussen de 70 en 85). Wanneer er ernstige problemen zijn met sociale redzaamheid worden zij licht verstandelijk beperkt genoemd. De problematiek van deze kinderen, jongeren en volwassenen wordt steeds complexer. De problemen zijn lastig te herkennen en beoordelen. Dit leidt tot problemen en frustraties, met in sommige gevallen gedrags- of verslavingsproblemen of zelfs criminaliteit tot gevolg.

Hoe krijg je als hulpverlener inzicht in deze complexe problematiek? Op welke wijze begeleid en behandel je mensen met een LVB die met deze problemen te kampen hebben? Het Jaarcongres LVB brengt ervaring, kennis en inzicht van de mogelijkheden bij elkaar voor betere hulpverlening aan deze groep.

Programma

Een greep uit het programma:

  • Ingrijpende jeugdervaringen bij LVB
  • Behandeling in beeld: meer grip voor de cliënt
  • Iedereen mag meedoen met (social) media!
  • DJI en de LVB-populatie
  • Word LVB Xpert in drie kwartier
  • LVB en decriminalisering

Bekijk de volledige programmering hier.

Praktische informatie

Het 12e Jaarcongres LVB vindt op dinsdag 14 september 2021 online via een livestream plaats. Wanneer de coronamaatregelen het toelaten zijn deelnemers ook op locatie welkom. De deelnameprijs is 269 euro (excl. btw). Voor inschrijvingen die gedaan worden voordat het programma gereed is, bedraagt de deelname 230 euro excl. btw. Nadat het programma gepubliceerd is geldt Early Bird tarief van 240 euro op aanmeldingen die vóór 27 augustus 2021 online worden voltooid. Aanmelden kan hier. Bekijk voor meer informatie de website van het 12e Jaarcongres LVB.

» Verken het actieprogramma Leuk Online Leven.