Naar het activiteiten overzicht

13e Nationaal Mediawijsheid Congres 2021

woensdag 14 april 2021, 00:00 tot woensdag 9 juni 2021, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Dit jaar vindt de 13e editie van het Nationaal Mediawijsheid Congres plaats met als thema media, macht en democratie. Ook maakt mediaopvoeding deel uit van het programma.

De Nationale Academie voor Media en Maatschappij biedt begeleiding aan vakmensen die media nodig hebben om hun werk goed te kunnen blijven uitvoeren, zoals mensen werkzaam in het onderwijs, bibliotheek en jeugdzorg. Sinds 2007 leiden ze hen op als Nationaal MediaCoaches. MediaCoaches zijn als geen ander in staat kinderen en jongeren te ondersteunen bij het optimaal benutten van media voor hun ontwikkeling, sociale contacten en gezondheid.

De bijeenkomst maakt deel uit van het MediaCoach-terugkomprogramma. Per bijeenkomst doen maximaal 40 MediaCoaches mee.

Programma

Een greep uit het programma en de gastsprekers:

  • Koen Schobbers & Deirdre Enthoven: Auteurs van mijn Gamende Kind. Over het nut van gamen en gamification én de nodige gesprekstechnieken voor ouders en MediaCoaches.
  • Francisco van Jole: Internetpionier, initiatiefnemer The Daily Planet (1998-2005). Medepresentator van De Wereld Draait Door. Auteur van o.a. De Internetsensatie (1994). Namens BNN VARA.
  • Esther Crabbendam namens Bits Of Freedom: Over digitale burgerrechten, wat te doen?
  • Emil van Oers: redacteur en presentator van NOS Op 3 via Instagram en YouTube.
  • Maarten Koningsveld: Politicoloog en auteur van Democratie in Crisis.

Praktische informatie

De congresdagen vallen op verschillende data van 14 april tot 9 juni. Het congres wordt online gehouden via het platform Zoom. Van tevoren ontvang je de Zoom-link, literatuur én voorbereidende opdrachten. Aanmelden kan hier. Meer informatie is te vinden op de website van Nationale Academie voor Media & Maatschappij.