Naar het activiteiten overzicht

Alliantie Café: Een (digitale) samenleving voor iedereen

donderdag 24 juni 2021, 12:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Iedere laatste donderdag van de maand organiseert Alliantie Digitaal Samenleven een (digitaal) kenniscafé voor partners en geïnteresseerden. Het Alliantie Café kent een vast format waarin er o.a. gepraat wordt over de Alliantie en een actueel thema én er een platform aangeboden wordt aan partners.

In Nederland zijn er ruim 6 miljoen mensen die behoefte hebben aan websites die digitaal toegankelijk zijn. Denk aan slechtzienden, kleurenblinden en laaggeletterden. Maar bijvoorbeeld ook mensen met een gebroken arm. Kortom, circa 35 procent van de bevolking kan jouw website niet begrijpen als deze niet digitaal toegankelijk is. De laatste jaren is het thema hoger op de agenda terug te vinden. Wat opvalt is dat het gesprek veelal lijkt op een technische discussie, terwijl het eigenlijk zou moeten gaan over de maatschappelijke impact voor mensen die niet mee kunnen doen.

Tijdens het eerstvolgende Alliantie Café bespreken Illya Soffer (directeur van Iederin) en Gerda Doevendans (Readspeaker) wat in het maatschappelijke debat onvoldoende aan bod komt. Wat moet er gedaan worden om een versnelling te geven aan de toegankelijkheid van de online wereld? Wie loopt voorop en waar is nog veel winst te behalen? Stel al je vragen aan deze experts en praat mee.

Praktische informatie

Iedere laatste donderdag van de maand van 12.00 tot 13.00 uur (inloop vanaf 11.45 uur) vindt het Alliantie Café plaats. Meld je hier aan voor het eerstvolgende Alliantie Café op donderdag 24 juni.