Naar het activiteiten overzicht

Artificial Touch: Hoe spelen nieuwe technologieën met ons idee van intimiteit en afstand?

Monday 22 May 2017, 19:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

Op maandag 22 mei vindt in Pakhuis de Zwijger een nieuwe aflevering van Sign of Time plaats. Deze keer staat de Artificial Touch centraal.

Een geliefde aanraken op afstand, knuffelen met een aaibare robot tegen eenzaamheid of realistische robomantische seks. Intieme technologie maakt een opmars in ons (liefdes)leven en speelt met ons huidige idee van menselijke intimiteit. Grensoverschrijdende technologie die werkt met sensoren, robots, data en bluetooth lijkt de toekomst. Tijd om te kijken hoe digitale aanrakingen real life communicatie kunnen ‘vervangen’ of versterken. Kan innovatieve technologie zintuigelijke uitingen van affectie, zoals een aai over de bol, een goedkeurende blik of een zoen, reproduceren? En hoe verandert het ons idee van intimiteit, afstand en intermenselijke relaties?

Hey Bracelet

Hoe kan technologie een levensecht gevoel van aanraking nabootsen? Dat is wat Gijs Huisman, onderzoeker aan de Universiteit van Twente, onderzocht in zijn PHD. Zijn kennis over social touch technology zette hij ook in voor de realisatie van Hey Bracelet, een revolutionaire armband die menselijke aanraking op afstand mogelijk maakt. Ideaal voor miljoenen mensen over de hele wereld met een langeafstandsrelatie.

Meer informatie

Het event is gratis toegankelijk. Meer informatie is op de website van Pakhuis de Zwijger te vinden.