Naar het activiteiten overzicht

Bijeenkomst & hackathon ‘eHealth, mantelzorg in een stroomversnelling’

Thursday 8 November 2018, 12:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
PEP Den Haag, Riviervismarkt 2, Den Haag, Nederland

Hoe kijk je aan tegen digitale innovaties ter ondersteuning van (mantel)zorg, ofwel eHealth? Welke factoren spelen er bij het gebruik van eHealth door zorgvragers en mantelzorgers? Op donderdag 8 november pakken sprekers dit onderwerp op vanuit hun perspectief bij PEP Den Haag.

Programma

Tot de sprekers behoren Monique Kremer (bijzonder hoogleraar Actief burgerschap aan de UvA en daarnaast werkzaam bij de WRR), Loes Hulsebosch (projectleider van de iZi-community) en Michalis Koullias (adviseur – onderzoeker Informele Zorg bij PEP Den Haag). Tijdens het event bekijk je zorgondersteuning door een glazen bol en ga je tijdens een ‘hackathon’, onder begeleiding, op zoek naar ideeën en oplossingen waarbij eHealth mantelzorg in een stroomversnelling brengt.

Een jurypanel toetst de ideeën op sociale impact en haalbaarheid en daagt organisaties uit ermee aan de slag te gaan. Zo beïnvloed je dus hoe eHealth-ondersteuning er in de toekomst uit gaat zien.

Doel van de bijeenkomst

Doel van deze bijeenkomst is een stap te zetten richting betere mantelzorgondersteuning door middel van eHealth. Mantelzorgers, beleidsmakers, zorgprofessionals en overige partijen zullen elkaar ontmoeten en zullen elkaars situatie, leefwereld en dagelijkse behoeften beter begrijpen. Tijdens de Social Hackathon zoek je groepsgewijs naar praktische oplossingen om eHealth effectiever en efficiënter op de kaart te zetten. Elke deelnemer krijgt de ruimte om vanuit zijn/haar achtergrond ideeën in te brengen. Onder begeleiding komt elke groep met concrete voorstellen. PEP daagt partijen uit één of meerdere voorstellen te adopteren en concrete stappen te ondernemen om het idee te realiseren.

Meer informatie

De bijeenkomst is onder meer geschikt voor mantelzorgers, zorgorganisaties, zorgprofessionals, beleidsmedewerkers, startups en vrijwilligers, en wordt georganiseerd door PEP Den Haag. PEP staat voor Participatie Emancipatie Professionals.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Inschrijven kan door een mail te sturen aan Michalis Koullias (m.koullias@pepdenhaag.nl) onder vermelding van ‘Aanmelding Inspiratiebijeenkomst 2018’. Meer informatie over het event vind je hier.