Naar het activiteiten overzicht

Bijeenkomst Rotterdam Digivaardig

Wednesday 15 May 2019, 12:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Scheepsbouwweg 11, Rotterdam, Nederland

IT Campus Rotterdam organiseert op woensdagmiddag 15 mei de bijeenkomst Rotterdam Digivaardig. Tijdens de bijeenkomst wordt antwoord gegeven op de vraag: hoe kun je wetenschap & technologie en digitale vaardigheden in het curriculum opnemen? Deze middag is voor zowel leerkrachten als ICT-coördinatoren en directeuren in het Rotterdamse basisonderwijs.

In Rotterdam zijn er veel verschillen tussen scholen wat digitale vaardigheden betreft; scholen die al helemaal voorbereid zijn, scholen die experimenteren en scholen die nog niet zijn gestart. IT Campus Rotterdam nodigt deze scholen uit om inspiratie op te doen.

Het programma

Het programma bestaat uit:

Workshops
De workshops worden mogelijk gemaakt door de partners van IT Campus Rotterdam: Maakotheek, Betabit, Digital Playground, FutureNL en Lyceum Kralingen. Zij hebben elk een aanbod voor basisscholen in Rotterdam om aan de slag te gaan met IT-onderwijs. Dit varieert van eenmalige lessen tot langdurige lesprogramma’s die de leerkracht zelf in de klas kan geven.

Lezing ‘Het belang van IT-onderwijs op de basisschool’
Felienne Hermans is toonaangevend op het gebied van programmeeronderwijs in Nederland, in het bijzonder voor primair onderwijs. Zij zet zich in voor programmeren voor iedereen. Ze is als universitair hoofddocent verbonden de Universiteit van Leiden en leidt daar de onderzoeksgroep PERL die onderzoek doet naar programmeeronderwijs. In deze lezing legt ze uit waarom het zo belangrijk is vroeg met programmeerlessen te beginnen, deelt ze de hobbels die ze is tegengekomen (en hoe ze daarmee om ging), en neemt ze aanwezigen mee in de eerste learnings uit haar onderzoek en haar ervaringen als wekelijkse programmeerjuf.

Panelgesprek
Tijdens het panelgesprek staan de vragen uit de zaal centraal zodat aanwezigen van elkaar kunnen leren, drempels besproken kunnen worden en zodat men elkaar naar het juiste adres kan doorverwijzen. Schrijf je vragen dus vooral op en neem ze mee naar het panelgesprek.

Onder andere Felienne Hermans (Hoofddocent Universiteit Leiden), Teije Terhorst (Gemeente Rotterdam), Matthijs Jaspers (Programmamanager IT Campus Rotterdam) en leerlingen van groep 7/8 nemen plaats in het panel.

Meer informatie

Meld je hier gratis aan voor de bijeenkomst Rotterdam Digivaardig.