Naar het activiteiten overzicht

Boeklancering ‘Alive and Clicking’ van toekomstonderzoeker Rudy van Belkom

vrijdag 13 mei 2022, 20:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Toekomstonderzoeker (en kersverse directeur van Stichting Toekomstbeeld der Techniek) Rudy van Belkom lanceert op 13 mei zijn nieuwe boek ‘Alive and Clicking. Er is hoop voor de democratie’ In dit boek neemt hij de toekomst van de (digitale) democratie onder de loep. Van Belkom werpt nieuw licht op ontwikkelingen als nepnieuws, polarisatie en politieke manipulatie. Maakt technologie de democratie kapot? Verkeert de democratie in crisis, zoals je vaak hoort zeggen?

Alive and Clicking geeft een hoopvol toekomstbeeld, met kansen voor (mediawijze) technologie en met breekijzers voor debat: ‘De meeste mensen zijn bestand tegen nepnieuws. De impact van politieke advertenties is beperkt. En jongeren zijn enorm politiek geëngageerd.’ Hoe kunnen we de kloof tussen burger en politiek verkleinen? En welke rol kan technologie hierin spelen? Samen met een interessante line-up van gastsprekers en panelleden gaat Rudy hierover op 13 mei in debat.

Lees hier een interview met Rudy van Belkom, op de site van Stichting Toekomstbeeld der Techniek

Praktische informatie

De boeklancering vindt plaats op 13 mei om 20.00 uur, in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Toegang is gratis en een plekje reserveren doe je hier.