Naar het activiteiten overzicht

Challenge Nederland Mediawijs 2019 – Accelerator Experience

Thursday 12 September 2019, 09:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

Op 12 september organiseert Netwerk Mediawijsheid in samenwerking met Perfect Storm in het kader van de Challenge Nederland Mediawijs 2019 de Accelerator Experience. Deelnemende netwerkpartners krijgen deze dag de kans om hun idee, om de MediaDiamant op speelse en effectieve manier in te zetten voor volwassenen of (ondersteuners van) kwetsbare mensen, een boost te geven. Ze ontwikkelen een eerste prototype en aanzet tot marktstrategie, onder begeleiding van experts op het gebied van creatief ondernemen, digitale transitie, media design en design thinking.

Challenge #NLmediawijs 2019

Netwerk Mediawijsheid organiseert jaarlijks een stimuleringsregeling. In plaats van een traject waarbij een projectaanvraag moet worden ingediend om in aanmerking te komen voor een projectbijdrage of voor een prijs, is er dit jaar opnieuw voor gekozen de regeling als een challenge vorm te geven. Dit jaar bedraagt de stimuleringsbijdrage 35.000 euro.

Om deel te nemen aan de challenge vorm je een team van 4-6 personen vanuit 2 of meer netwerkpartners. Met dit team bedenk je een eerste idee waarmee je op 12 september in één dag tijdens een accelerator programma komt tot een eerste prototype en aanzet tot marktstrategie. Door het invullen van aanmeldformulier meld je je namens het team aan voor de Challenge Nederland Mediawijs 2019.

» Lees meer over de Challenge Nederland Mediawijs 2019, inclusief voorwaarden

Programma Accelerator Experience

De Accelerator Experience is bedoeld om in een snelle sprint ideeën verder uit te werken en te voorzien van onderbouwing, planning en business model. Een team van experts zal de deelnemers helpen om de ideeën kracht bij te zetten:

  • Suzanne Pennington de Jongh, Client Lead bij media- en marketingbedrijf Dentsu Aegis Network. Zij deelt haar expertise over strategische mediaplanning en het bereiken van doelgroepen.
  • Krista Okma, adviseur opvoeden en opgroeien. Zij heeft meegeschreven en -ontwikkeld aan de MediaDiamant en vertelt daar graag meer over.
  • Micah Hrehovcsik, oprichter Game Architect Studios. Hij kan alles vertellen over de wereld van games en user experience design, oftewel het ontwerpen voor een specifieke doelgroep.
  • Niels Bloembergen, innovator bij Zorggroep Alliade en een van de winnaars van vorige editie. Hij zal ervaringen en tips delen om de aanpak van de teams nog sterker te maken en is tevens jurylid.
  • Organisatoren Frank Evers en Keimpe de Heer van PerfectStorm ondersteunen het ontwerpproces, value proposition, pitch school en creatieve marktbenadering.

Aan het eind van de Accelerator Experience op 12 september worden de projectideeën gepitcht en selecteert de jury maximaal 5 teams om door te gaan naar de volgende ronde. Deze teams ontvangen een bedrag van 10.000 euro om hun idee verder uit te werken tijdens het incubator traject van drie weken.

Op 3 oktober nemen de geselecteerde teams deel aan de Pitch School & Final Feedback Session.

Op 10 oktober, tijdens de Dutch Media Week, pitchen de teams hun uitgewerkte idee en wordt door de eindjury bepaald welke ideeën gehonoreerd worden, met een bijdrage uit het beschikbare bedrag van 25.000 euro.

Over de MediaDiamant – wegwijs in mediaopvoeding

Net als tijdens de Mediawijzer.net Challenge 2017 staat dit jaar de MediaDiamant centraal. Met de Challenge Nederland Mediawijs worden netwerkpartners uitgedaagd om in samenwerking een speelse en effectieve toepassing van de MediaDiamant te ontwikkelen, speciaal voor volwassenen en (ondersteuners van) kwetsbare volwassenen en kinderen.

De MediaDiamant belicht de vijf pijlers van mediaopvoeding en vormt een handvat bij het bespreekbaar maken van mediagebruik en -gedrag. De tool helpt professionals om het gesprek over media te voeren met aandacht voor de risico’s, maar ook de kansen die media bieden.

» Lees meer over de MediaDiamant voor professionals

Meer informatie

Kijk hier voor alle informatie over de challenge. Heb je vragen over het programma of deelname? Stuur een mail aan Frank Evers, via info@mediawijzer.net.