Naar het activiteiten overzicht

Cinekid Festival 2016

donderdag 13 oktober 2016, 00:00 tot zondag 30 oktober 2016, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Westergasfabriek, Polonceaukade 27 Amsterdam

Cinekid organiseert jaarlijks in de herfstvakantie het Cinekid Festival voor de jeugd (4-14 jaar) rond de Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 30 filmtheaters door heel Nederland. Dit jaar vindt het festival plaats op donderdag 13 en vrijdag 14 oktober voor scholen en aansluitend voor het publiek van zaterdag 15 t/m vrijdag 21 oktober rond de Westergasfabriek in Amsterdam. Van 17 t/m 30 oktober wordt Cinekid op Locatie georganiseerd in ruim 30 filmtheaters door het hele land.

Het Cinekid Festival omvat alle aspecten van de media-industrie voor jong publiek en biedt naast kwalitatieve media ook workshops en masterclasses voor kinderen. Meer dan 100 bijzondere films en tv-programma’s worden vertoond en met de meest innovatieve tools, games, installaties en apps, wordt de grootste digitale speeltuin van de wereld gecreëerd: het MediaLab.

Houd voor meer informatie www.cinekid.nl/festival in de gaten. Bekijk ook een impressie van vorig jaar.

Cinekid For Professionals

Van 18 t/m 21 oktober 2016 vindt Cinekid for Professionals plaats. Tijdens de conferentie worden jaarlijks toonaangevende vernieuwers op het gebied van kind en media bijeen gebracht. Cinekid wil professionals kennis laten nemen van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied en de mogelijkheid bieden hun netwerk uit te breiden. Cinekid for Professionals maakt deel uit van het Cinekid Festival van 15 t/m 21 oktober. Lees meer op de website van Cinekid.

Media Literacy Seminar

Op donderdag 20 oktober 2016 organiseert Mediawijzer.net samen met Cinekid het internationale Media Literacy Seminar over mediawijsheid. Het thema is dit jaar: Cultural Identity Construction. Doel van het seminar is om opvoeders, mediamakers en makers van educatieve content samen te brengen en bewust te maken van de effecten die media hebben op hoe jongeren een culturele identiteit vinden en vormgeven, ook in online omgevingen. Het seminar biedt volop ruimte om hierover van gedachten te wisselen.

» Mediawijzer.net biedt netwerkpartners enkele gratis toegangkaarten. Lees hier meer.