Naar het activiteiten overzicht

Cinekid Industry Forum 2019

donderdag 24 oktober 2019, 09:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Westergastheater, Westergasfabriek, Pazzanistraat, Amsterdam, Nederland

Het Cinekid Industry Forum is het inhoudelijke programma voor de kindermedia-industrie van Cinekid for Professionals, dat plaatsvindt tijdens het Cinekid Festival. Op donderdag 24 oktober delen verschillende sprekers uit de kindermedia-industrie (film, televisie, mediawijsheid en digitale cultuur) er hun ervaringen en kennis. Deelnemers kunnen zo bij het Forum inspiratie en kennis opdoen voor hun dagelijkse praktijk. Netwerk Mediawijsheid is co-host van het evenement.

Programma

Er zijn 2 keynotes en 12 thematafels. Deelnemers stellen hun eigen dagprogramma samen, door te kiezen aan welke tafel zij aanschuiven in 5 rondes van 40 minuten. Tot de sprekers horen:

  • Peter Lunenfeld (VS), vice-chair en professor aan UCLA Design Media Arts, opent de dag met een keynote over het thema van het Cinekid Festival: Hello World. Hierin gaat hij in op hoe de mensen die de wereld van kinderen vormgeven, daarbij een aantal uitzonderlijke kansen krijgen, maar ook verantwoordelijkheden op zich nemen.
  • Shabnam Rezaei (CA) spreekt over diversiteit en inclusie in kinderfilm. Zij is co-founder van de Big Bad Boo.
  • Joel Silverman (VK), CEO van Kids Know Best, zit een tafel voor waarbij het gaat over het luisteren naar kinderen: zij weten het het beste. Wat voor vragen moet je aan kinderen stellen? Op welke manier kun je luisteren naar hun wensen, in plaats van naar die van jezelf? Hoe kun je het verhaal het best vertellen vanuit hun perspectief?
  • Meredith Halpern-Ranzern (VS), chief executive van ’s werelds grootste kinderpodcast ‘Wow in the World’ deelt gedachten, valkuilen, statistieken en do’s & don’ts, allemaal gerelateerd aan het podcastplatform Tinkercast.
  • Paloma Dawkins (CA), streeft naar het maken van games die zowel surreëel als mooi zijn. Op het Forum spreekt ze in een sessie over haar nieuwste VR-installatie Museum of Symmetry: een explosief, feel-good parallel universum.

Kijk hier voor het actuele programma.

Meer informatie

Het Forum vindt plaats van 09.30 tot 18.00 uur (inclusief lunch en netwerkborrel) in het Westergastheater in Amsterdam en deelname geeft tevens toegang tot de MediaLab Night. Kijk voor meer informatie op de website.