Naar het activiteiten overzicht

Cinekid Media Literacy Seminar 2017

donderdag 26 oktober 2017, 14:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Westergastheater, Pazzanistraat 15, Amsterdam

Ook dit jaar organiseert Cinekid in samenwerking met Mediawijzer.net het internationale Media Literacy Seminar, deze keer op donderdag 26 oktober van 14:00 tot 17:00 uur in het Westergastheater, Amsterdam.

Thema

De grote snelheid waarmee onze samenleving digitaliseert, heeft enorme impact op onze cultuur en hoe we met elkaar omgaan. In het snel veranderende medialandschap tekent zich een scheiding af tussen generaties. De jeugd die nu opgroeit, verhoudt zich anders tot media dan de millennials en oudere generaties. De kinderen van vandaag hebben nieuwe manieren gevonden voor het consumeren, creëren, toepassen van en leven in media. Wij zullen ons daaraan moeten aanpassen. Laten we de generatiekloof overbruggen door kinderen serieus te nemen als mediamakers, -gebruikers en creatieve wezens. Wat kunnen we als professionals en opvoeders van hen leren?

Tijdens het Media Literacy Seminar, georganiseerd door Cinekid in samenwerking met Mediawijzer.net, kijken we hier met een frisse blik naar. Wat heb je nog meer nodig, als je opgroeit met de hele wereld op een muisklik afstand, met een (media)kanaal voor iedere niche en met taal als slechts één van de vele manieren om te communiceren? Dompel jezelf onder in een middag vol inspirerende lezingen en workshops, en word ‘wakker’ met een nieuw perspectief.

Bevestigde sprekers

David Kleeman (moderator en senior vicepresident Global Trends bij Dubit), Henk Oosterling (associate professor aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam), Asta Wellejus (transmedia producer) en Lilian Stolk (emoji expert).

Reguliere tickets & korting

Tickets zijn daarnaast voor het netwerk van Mediawijzer.net te bestellen voor €49,95 in plaats van €59,95. Gebruik bij het bestellen de kortingscode ML2017.

Cinekid For Professionals

Van 24 t/m 27 oktober 2017 vindt Cinekid for Professionals plaats. Tijdens de conferentie worden jaarlijks toonaangevende vernieuwers op het gebied van kind en media bijeen gebracht. Cinekid wil professionals kennis laten nemen van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied en de mogelijkheid bieden hun netwerk uit te breiden. Cinekid for Professionals maakt deel uit van het Cinekid Festival van 14 t/m 27 oktober.

» Lees hier meer over Cinekid for Professionals