Naar het activiteiten overzicht

Co-creatiesessie ‘Inclusief Ontwerp van AI’

woensdag 6 oktober 2021, 15:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat, Rotterdam, Nederland

Wil je meedenken over hoe we de toekomst van Artificiële Intelligentie beter kunnen ontwerpen? Laat AI werken voor iedereen. Multi Medium (MediaMessage) organiseert op 6 oktober een co-creatiesessie over inclusief ontwerp van AI.

In de co-creatie sessie kan men met elkaar in gesprek om tot richtlijnen te komen om antwoorden op problemen in de systematische missers in AI te komen. Om problemen zoals etnisch profileren van algoritmen, uitsluiting door ontoegankelijke technologie en andere AI tekortkomingen tegen te gaan moet er nagedacht worden vanuit diverse perspectieven om tot oplossingen te komen. 

Er is niet veel ervaring in AI nodig om deel te nemen. Het is vooral een inspirerende workshop sessie om de problemen en oplossingen beter te leren kennen.  Jouw ervaringen met toepassingen van AI en de uitdagingen daarin zijn van groot belang. Meld je hier aan voor de gratis workshop. 

Leuk om te weten: MediaMessage is één van de ontvangers van de Stimuleringsbijdrage van Netwerk Mediawijsheid. Hier lees je meer over Multi Medium en de vijf andere initiatieven die in 2021 de bijdrage ontvingen.