Naar het activiteiten overzicht

Codeweek 2016

zaterdag 15 oktober 2016, 00:00 tot zondag 23 oktober 2016, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Het belang van programmeren staat op de kaart: het onderwijs, ouders én kinderen zijn de afgelopen paar jaar met talloze activiteiten enthousiast gemaakt voor de wereld van computercode. Maar hoe pak je leren programmeren thuis, op school en daarbuiten het beste aan? Dat is waar de Nederlandse Codeweek, dit jaar van 15 t/m 23 oktober, om draait.

Programmeren? Natuurlijk! Maar hoe?

Hoe kun je praktisch aan de slag met programmeren? Waar moet je beginnen en hoe kom je verder? Tijdens de Codeweek zet ECP | Platform voor de Informatiesamenleving zich samen met enthousiaste partners in om ouders, leraren en kinderen te inspireren en op weg te helpen met praktische handvatten.

Meedoen

Codeweek nodigt organisaties, ondernemers, bibliotheken, scholen en alle andere geïnteresseerden uit om een code event te organiseren. Deze evenementen worden o.a. in de kalender in de spotlight gezet. Samen laten we kinderen zien hoe laagdrempelig en leuk leren programmeren is door hen bijvoorbeeld een eigen website, app of robot te laten maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook voor volwassenen biedt de Codeweek volop gelegenheid om kennis te maken met code en kinderen en leerlingen op weg te helpen.

Meld direct je code event aan of lees meer op www.codeweek.nl.

Programmeren kan het hele jaar door

Op mediawijsheid.nl vind je een volledig dossier over programmeren, inclusief filmpjes, lesmateriaal, links naar de belangrijkste websites en nieuwtjes rondom programmeren.

In de codedatabase van Codeweek.nl vind je een handig overzicht van code-initiatieven gedurende het hele jaar bij jou in de buurt.

Inspiratie voor activiteiten

Wil je wel meedoen maar heb je nog wat inspiratie nodig?