Naar het activiteiten overzicht

Codeweek 2017

zaterdag 7 oktober 2017, 00:00 tot zondag 22 oktober 2017, 23:59

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Dit jaar vindt alweer de vijfde editie van de Europese Codeweek plaats van 7 tot en met 22 oktober 2017. Extra lang zodat deelnemers in Nederland zowel in de herfstvakantie als daarbuiten aan de slag kunnen met programmeren.

We leven in een wereld waarin technologische ontwikkelingen vliegensvlug gaan. Dat verandert de manier waarop we werken, communiceren, winkelen en denken. Om met deze veranderingen om te kunnen gaan en de wereld om ons heen te blijven begrijpen, moeten we niet alleen snappen hoe technologie werkt, maar ook de nodige vaardigheden ontwikkelen. Leren programmeren helpt ons te doorgronden hoe dingen werken, ideeën te verkennen en dingen te maken. Dit is bijvoorbeeld handig voor een (toekomstige) carrière, maar ook gewoon erg leuk. Programmeren biedt de mogelijkheid om creativiteit te laten zien en samen te werken met anderen van over de hele wereld.

Meer informatie

Activiteiten kunnen aangemeld worden voor de online kalender. Meer informatie over de Codeweek is te vinden op codeweek.nl.  Lees hier meer over de officiële kick-off op 9 oktober.