Naar het activiteiten overzicht

Codeweek 2018

zaterdag 6 oktober 2018, 00:00 tot zondag 21 oktober 2018, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op 6 oktober gaat de Codeweek weer van start. Overal in Europa vinden tot en met 21 oktober activiteiten plaats voor kinderen georganiseerd door scholen, bibliotheken en andere maatschappelijke organisaties. Doel: zoveel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met alle facetten van digitale geletterdheid. Kinderen kunnen leren programmeren, hacken of op een andere manier werken aan hun digitale vaardigheden. Ook in Nederland zijn circa 50 organisaties twee weken lang actief. Bekijk de activiteiten in de online kalender.

Waarom Codeweek?

Het dagelijks leven van kinderen digitaliseert in een rap tempo. Over tien jaar ziet de arbeidsmarkt er volledig anders uit dan nu, met beroepen die nu nog niet bestaan. En de grootste veranderingen moeten nog komen. Daarvoor is het nodig dat kinderen veilig en flexibel leren functioneren in de digitale wereld en inzicht krijgen in hoe deze wereld in elkaar steekt. Ook basisscholen hebben hier een onmisbare rol.

Digitale geletterdheid

Digitale geletterdheid omvat alle vaardigheden die kinderen nodig hebben om zich in de digitale samenleving staande te houden en zichzelf te ontwikkelen. Van informatievaardigheden tot je veilig kunnen bewegen op internet, van computational thinking met o.a. programmeren tot mediawijsheid.

Doe mee!

Codeweek nodigt organisaties, ondernemers, bibliotheken, scholen en alle andere geïnteresseerden uit om een activiteit te organiseren.