Naar het activiteiten overzicht

Conferentie: Cities for digital rights

woensdag 19 juni 2019, 09:20

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72, 1011 WB Amsterdam, Nederland

Op 19 juni organiseren gemeente Amsterdam, Waag, Humanistisch Verbond Amsterdam-Amstelland en WeMakeThe.City de conferentie Cities for digital rights in Amsterdam. Het event gaat over de dilemma’s rondom digitale rechten in steden. Samen met burgers en stadsbestuurders gaan ze op zoek naar oplossingen.

Over de conferentie

Het internet is onmisbaar geworden in ons dagelijks leven. Het is waar we elkaar ontmoeten, leren en winkelen. Het is ook een essentieel hulpmiddel voor het realiseren van (kansen)gelijkheid, rechtvaardigheid en billijkheid. Maar wie zit er achter de knoppen? Waar staan de digitale rechten onder druk en hoe houden we de burgerrechten geborgd?

Digitale rechten zijn een doorlopende wereldwijde uitdaging, waarbij de steden in de frontlinie liggen. In steden worden we geconfronteerd met de impact van grote technologiebedrijven. Hier is het vaak als eerste invoelbaar waar mensen behoefte aan hebben en waar het wringt.

Op het programma

Op het ochtendprogramma staan keynotes van nationale en internationale sprekers, van onder anderen:

  • Touria Meliani (wethouder Digitale Stad Gemeente Amsterdam)
  • Bianca Wylie (digitale burgerrechtenactivist bij Digital Rights Now)
  • Marleen Stikker (mede-oprichter en directeur Waag)
  • Ger Baron (Chief Technology Officer gemeente Amsterdam)
  • Mikko Rusama (Chief Digital Officer Helsinki)
  • Theo Blackwell (Chief Digital Officer London)

Het middagprogramma bestaat uit workshops, artistieke interventies en debatten waarbij deelnemers dieper ingaan op de vraag ‘hoe beschermen we burgerrechten in snel digitaliserende steden?’. Het programma brengt een diverse groep bij elkaar van burgers, burgerrechtenactivisten, kunstenaars tot beleidsmaker.

Meer informatie

De conferentie is onderdeel van het festival WeMakeThe.City. Een dagpas bedraagt 25 euro. Kijk voor meer informatie over de conferentie op de site. Tickets zijn hier verkrijgbaar.