Naar het activiteiten overzicht

Conferentie Nederland Digitaal

maandag 18 maart 2019, 13:00 tot donderdag 21 maart 2019, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Emmastraat 2, 1211 NG Hilversum, Nederland

Op de eerste Conferentie Nederland Digitaal komen wetenschap, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid samen in Theater Gooiland in Hilversum, om kansen en problemen rondom digitalisering te verkennen. Van 18 tot en met 21 maart vinden drie evenementen plaats, met kunstmatige intelligentie als overkoepelend thema. Doel is om kennis en inspiratie te delen en acties aan elkaar te verbinden.

De conferentie wordt georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Smart Industry en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en vindt plaats tijdens de Europese Media Literacy Week.

Programma

Nederland Digitaal Dag
Tijdens de Nederland Digitaal Dag op 21 maart gaan bedrijfsleven, wetenschap, maatschappelijke organisaties en overheid aan de slag met de Nederlandse Digitaliseringsstrategie. Het Netwerk Mediawijsheid en het Rathenau Instituut organiseren de workshop ‘Digitaal burgerschap, vaardigheden en rechten’, over grondrechten en inclusie in de digitale tijd. Remco Pijpers (Kennisnet) spreekt namens het Netwerk Mediawijsheid en Linda Kool (Rathenau Instituut) modereert. Kijk hier voor meer informatie over Nederland Digitaal Dag.

Smart Industry Jaarevent
Op 18 maart vindt het Smart Industry Jaarevent plaats,  dat zich richt op grote en kleine bedrijven die nieuwe technologie en digitalisering willen toepassen. Op het programma staat onder andere een vraaggesprek tussen de gedeputeerden Economie van de provincies en Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer.

ICT.OPEN2019
Op 19 en 20 maart vindt de ICT.OPEN2019 plaats. Hier komen onderzoekers en wetenschappers op gebied van ICT samen om ideeën uit te wisselen en elkaar te ontmoeten.

Aanmelden

Je kunt je voor elk evenement tijdens de Conferentie Nederland Digitaal apart aanmelden. Om ICT.OPEN2019 bij te wonen, betaal je €145,20. Een bezoek aan Smart Industry Jaarevent of de Nederland Digitaal Dag is kosteloos, wel is aanmelden verplicht. Kijk voor meer informatie op de website van Nederland Digitaal.