Naar het activiteiten overzicht

Congres: Omgaan met schermtijd bij kinderen, tieners en ouders

donderdag 1 juni 2023, 09:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
De Mandel 2a, 6227 CS Maastricht, Nederland

Het Euregionaal Congresburo organiseert op 1 juni 2023 (online) het ‘Congres – Omgaan met schermtijd bij kinderen, tieners en ouders’. Gedurende het congres zullen zeven ervaren sprekers uit wetenschap en praktijk uitvoerig stilstaan bij de manier waarop je als hulpverlener en leerkracht kunt omgaan met deze thematiek. Bekijk het programma en benut dit congres – live of online – om kennis en inspiratie op te doen voor het werken met kinderen, jeugdigen en hun ouders.

Programma

De line-up is al bekend! Dr. Guido van de Luitgaarden begint met de plenaire kick-off van het congres, gevolgd door twee gastsprekers. Vanaf ongeveer 14.00 uur beginnen de eerste deelsessies, en rond 16.30 uur eindigt het congres.

  • Dr. Justine Pardoen van Bureau Jeugd en Media – De impact van schermgebruik op kinderen, hun ouders en de opvoedrelatie
  • Dr. FabiĆ«nne Naber van UMC Utrecht en Kleine Heldenhuis – Beeld en het brein: schermtijd en de ontwikkeling bij kinderen en pubers
  • Prof. Dr. Peter Nikken van Hogeschool Windesheim – Schermtijd: kun je het nog beperken, en moet je dat ook willen?
  • Dr. Anouk Tuijnman van Trimbos-instituut – Digitale balans
  • Dr. Christa Nieuwboer van Avans Hogeschool – Do’s en don’ts bij online (opvoedings-)ondersteuning
  • Prof. Dr. Sheri Madigan van University of Calgary – De inlvoed van schermtijd op internaliserende en externaliserende problematiek (Engelstalig)
  • Freek Zwanenberg van Bureau Jeugd & Media – Hoe leren we leerlingen grip krijgen op hun schermtijd?

Praktische informatie

Op 1 juni 2023 organiseert het Euregionaal Congresburo ‘Omgaan met met schermtijd bij kinderen, tieners en ouders’. Het congres is zowel online als offline te volgen. Bij het inschrijven tot 31 maart ontvang je korting. Bij de online deelname aan het congres kun je heel maand juni de presentaties terugkijken. Meer informatie over de prijzen en mogelijkheden vind je op de website van het ECB.

Lees ook