Naar het activiteiten overzicht

Congres: OnderwijsInzicht 2023

vrijdag 15 september 2023, 08:45

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Spant!, Doctor Abraham Kuyperlaan, Bussum, Nederland

Op vrijdag 15 september vindt het jaarlijkse OnderwijsInzicht-congres plaats in Bussum, over ict voor het primair en voortgezet onderwijs. Elk jaar komen verschillende thema’s aan bod, zoals technologische innovatie, ethiek, digitale geletterdheid, professionalisering van leraren en docenten, informatiebeveiliging en privacy, informatiemanagement en leermiddelen.

Het congres is gericht op alle medewerkers in het po en vo die zich bezighouden met ict in hun school of bestuur.

Programma

In verschillende sessies gaat het o.a. over (generatieve) AI in het onderwijs, de kansen van open leermateriaal voor het onderwijs, cyberschaamte en meer. Te gast zijn o.a. Rudy van Belkom (Stichting Toekomstbeeld der Techniek), Prof. dr. Nadira Saab (Universiteit Leiden, Kennisnet). We lichten wat sessies met een mediawijze insteek uit:

  • Wat is waar? Weerbaar tegen desinformatie – Verdiepende sessie over het belang van het stellen van kritische vragen
  • De toekomst van onderwijs met generatieve AI – Interactieve sessie over een mogelijk toekomstscenario voor onderwijs mét generatieve AI
  • Computational Thinking: inspiratie voor integratie in je onderwijs – Interactieve sessie met concrete lesvoorbeelden om computational thinking – een belangrijk onderdeel van digitale geletterdheid – te integreren in je lespraktijk

Bekijk het volledige programma op de website van OnderwijsInzicht.

Praktische informatie

OnderwijsInzicht 2023 vindt plaats op vrijdag 15 september, van 8.45 tot 16.30 uur. Een ticket kost €150,- per persoon, of €350 voor drie personen. Meer informatie en de aanmeldlink vind je hier.