Naar het activiteiten overzicht

Cross Media Café – Gen Z: Breaking the News?

maandag 17 april 2023, 15:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Media Park Hilversum, Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

Media Perspectives en Beeld & Geluid Hilversum organiseren op maandag 17 april 2023 de nieuwste editie van het Cross Media Café: ‘Gen Z: Breaking the News?’ Gen Z vormt de voorhoede als het gaat om de blijvende verschuiving in media- en nieuwsconsumptie. De telefoon, social media en push notificaties staan bij hen centraal in het mediagebruik. Maar toch ervaren veel mediabedrijven problemen bij het bereiken van deze jongere doelgroep. 

Cross Media Cafés zijn bijeenkomsten voor mediaprofessionals waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van media, technologie en innovatie worden gepresenteerd. Bovendien dragen de cafés bij aan kennisontwikkeling en kennisdeling om de media-industrie zo een stap verder te brengen.

Programma

In deze editie kijken we samen met nieuwspioniers naar verschillende manieren om jongeren te betrekken en interesseren in het nieuws en wat dit betekent voor de toekomst. Deze vijf sprekers zullen de voortouw nemen en de ervaringen met Gen Z delen:

  • Sophie Duvekot is Junior Onderzoeker bij het Journalismlab van de HU. Zij komt vertellen over de bevindingen van de literatuurstudie Jongeren en Nieuws. Wat weten we over Gen Z en nieuws?
  • Gerson Veenstra, Eindredacteur EenVandaag. Journalistieke webcare, audience centered journalism, of gewoon: interactie als kernkwaliteit.
  • Maya-Nora Saaid is TikTok-journalist voor Middle East Eye. Hoe betrekt Maya-Nora Gen Z bij het nieuws en wat is haar ervaring met hun?
  • Gonnie Spijkstra, Plaatsvervangend chef NOS op 3 en NOS stories onderzoekt met haar team verschillende platforms om een jong publiek te bereiken.
  • Danique Hoekstra is Content Creator bij de Leeuwarder Courant voor het jongerenplatform LC Now – wat zijn de ervaringen tot nu toe?

Praktische informatie

Het Cross Media Café vindt plaats op 17 april 2023 op het Mediapark bij Beeld & Geluid Hilversum en duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Vanaf 17.00 uur is een netwerkborrel.

De bijeenkomst is – in tegenstelling tot de vorige edities – enkel fysiek bij te wonen. Ook is de bijeenkomst gratis, maar moet je wel een plek reserveren. Meld je nu aan.