Naar het activiteiten overzicht

Cross Media Café – Web3 en de media: NFT’s

dinsdag 5 april 2022, 15:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Hoe worden NFT’s – non fungible tokens – nu al ingezet en wat kunnen we in de toekomst verwachten? In deze editie van het Cross Media Café – live in de zaal van Beeld en Geluid! – spreken pioniers op 5 april over de mogelijkheden. Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Beeld en Geluid en Media Perspectives. In deze bijeenkomsten voor mediaprofessionals worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van media, technologie en innovatie.

Muziekproducenten die een album uitbrengen als NFT, sportmerken die een uniek stukje videomateriaal verhandelen, modemerken die digitale kledingstukken aanbieden. Veel bedrijven zien NFT’s als marketingtool om hun producten te promoten.

Tijdens het Cross Media Café wordt ingegaan op de rol van deze NFT’s, oftewel: niet uitwisselbare digitaal certificaten van echtheid of eigendom. Wat betekent het als je digitale objecten een unieke identiteit kan geven en ze daarmee ook kan verhandelen? Voor welke organisaties kan dit interessant zijn? Wat kan de media-industrie daarmee?

Programma

Tijdens deze editie van het Cross Media Café zullen o.a. de volgende sprekers aanwezig zijn:

  • Marloes Pomp (Web3 adviseur van de Dutch Blockchain Coalition) werkt momenteel aan de oprichting van DutchDao, een ‘Decentralised Autonomous Organisation’ voor iedereen die bezig is met Web3 ontwikkelingen.
  • Daan Doornink (a.k.a Daan Kip) is oprichter van XRBase en werkt aan een nieuwe VR productie, waar de 3D digitale assets niet alleen gebruikt worden voor film maar ook als NFT’s worden verkocht.
  • Sophie op den Kamp is Managing Director van The Fabricant, een bedrijf dat gespecialiseerd is in digitale mode, te koop als NFT. Via het platform The Fabricant Studio kunnen ook andere ontwerpers hun digitale creaties uploaden.

Meer sprekers worden later bekendgemaakt.

Praktische informatie

Het gratis Cross Media Café vindt op 5 april 2022 tussen 15.30 en 17.00 uur plaats in de grote zaal van Beeld en Geluid in Hilversum, met na afloop een netwerkborrel. Kan je er niet bij zijn, meld je dan aan voor de online livestream. Je ontvangt dan een dag van te voren een link. Inschrijven doe je hier.