Naar het activiteiten overzicht

Cross Media Café: Nieuwsvoorziening van de Toekomst

dinsdag 6 september 2022, 15:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

Hoe zien de nieuwsvoorzieningen van de toekomst eruit? Welke factoren gaan de toekomst van het nieuws bepalen en wat is er nodig om de waarde van nieuws veilig te stellen? Tijdens de nieuwste editie van het Cross Media Café komen op 6 september verschillende organisaties aan het woord over hun toekomstvisie op de journalistiek.

Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Beeld & Geluid en Media Perspectives. In deze bijeenkomsten voor mediaprofessionals worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van media, technologie en innovatie. Met de Cross Media Cafés draagt Beeld & Geluid bij aan kennisontwikkeling en kennisdeling om de media-industrie zo een stap verder te brengen.

Programma

In dit Cross Media Café kijk je samen met een aantal Nederlandse pioniers naar de nieuwsvoorziening van de toekomst.

  • Hoe kun je jongeren meer bij het nieuws betrekken en wat moet je doen om lokale nieuwsvoorzieningen te versterken? Algemeen Directeur Martijn Bennis van de ANP vertelt over de innovatieprojecten waar de ANP bij betrokken is om hierachter te komen
  • Het project Reform RTL Nieuws bereidt de RTL Nieuwsgroep voor op de toekomst, op tv en in online video. Ilse Openneer, hoofdredacteur van de RTL Nieuwsgroep, vertelt over de invloed van de toekomst op de vorm, frequentie en aard van het nieuws.
  • Hoe kan de NOS ook op de lange termijn het publiek bereiken en de aandacht van jongeren vasthouden? Op welke platforms? Spreker Giselle Van Cann, plaatsvervangend hoofdredacteur NOS Nieuws, gaat in op de toekomstvisie van de NOS

Bekijk de website van Beeld & Geluid voor de volledige lijst met sprekers. Na afloop van het programma is er een netwerkborrel.

Praktische informatie

Het Cross Media Café vindt plaats op 6 september van 15.30 uur tot 17.00 uur in de grote zaal van Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is geheel gratis en is fysiek en online te volgen. Regel hier je tickets.