Naar het activiteiten overzicht

Workshop ‘De baas op internet’ #2

woensdag 10 januari 2018, 14:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
De Waag, Nieuwmarkt 4, 1012 CR Amsterdam

Op woensdag 10 januari organiseert Waag Society de workshop ‘De baas op internet’. De workshop is gericht op leraren in de bovenbouw van het po en de onderbouw van het vo en neemt ze mee in de wereld van big data, online privacy en encryptie. De workshops gaan over het nieuwe gelijknamige lesmateriaal voor groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van de middelbare school. Door mee te doen aan deze workshops krijg je alle tools in handen om de modules met je klas uit te voeren.

Modules

De volgende modules komen aan bod:

  • Privacy: breng in kaart hoe je het internet gebruikt en wat je graag met wie deelt. Zijn er geheimen die je alleen jezelf toevertrouwt?
  • Internet: bouw het internet na met rietjes en sponsjes, en ontdek zo hoe online berichten van A naar B reizen.
  • Geheimtaal: bouw je eigen escape room met echte encrypti emethodes (afgekeken van de Grieken en Romeinen).
  • Datasporen: wat zijn lekkere cookies en wat zijn vieze cookies? CreĂ«er een dwaalspoor voor databoeren en leer je eigen filterbubbel kennen.
  • Encryptie: speel een encryptiespel met chocola en maak met de klas de afweging: een WhatsApp groep of toch iets anders?
  • Algoritmes: ontwerp een zelfrijdende auto en programmeer de lastigste dilemma’s.

Meer informatie

Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop. Voorkennis is niet nodig. Meer informatie is te vinden op deze pagina. Je kunt je hier ook aanmelden.