Naar het activiteiten overzicht

Dé Gamification Conferentie 2017

Saturday 25 March 2017, 09:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
vlijmenseweg 2

Op zaterdag 25 maart is de Gamification Conferentie 2017 met als thema ‘Hello Future!’. Mission Start is met Dé Gamification Conferentie te gast op het Koning Willem I College te ‘s-Hertogenbosch.

De conferentie is voor docenten en ontwikkelaars, maar ook onderzoekers, adviseurs en managers uit alle sectoren van het onderwijs zijn welkom om deel te nemen. Studenten van Pabo’s, lerarenopleidingen en Onderwijskunde zijn ook uitgenodigd en dit geldt ook voor journalisten van landelijke dag- en vakbladen.

Welkom in de wereld van Virtual Reality, Drones & Games

Mission Start breidt haar conferentie uit naar drie programmalijnen. Het speelveld is: Games, Design en Technology.

  • Games: Ervaar interessante spelconcepten (fysiek, digitaal, hybride) voor verschillende vakken.
  • Design: Leer van experts hoe je bestaande lessen kunt ombouwen naar motiverende spelconcepten.
  • Technology: Maak kennis met toegepaste gamification in een beperkt VR gedeelte en een uitgebreid drone gedeelte.

Games en Design hebben een eigen keynote, die plenair gevolgd kan worden. Tussendoor zijn er in totaal drie workshopronden van 90 minuten tijdens de conferentie. Ook is er gedurende de hele dag een uniek drone race event met de beste piloten van Nederland. De dag sluit af met een netwerkborrel.

Keynotes Minecraft

Minecraft: Education Edition en gamification expert Florian Brühlmann (Universiteit Basel, Zwitserland) zullen korte talks van 20 minuten verzorgen. Ontdek de handige tools van Minecraft en leer welke inzichten uit recent onderzoek kunnen worden toegepast in het motiveren van leerlingen en studenten, met behulp van gamification uiteraard.

Win een drone set

Professionals en studenten die op onze conferentiedag aanwezig zijn en actief input leveren dingen mee naar twee fantastische drone sets: de DJI Phantom 3 standard edition wordt twee keer verloot. Dit model staat bekend om zijn design, stabiliteit in de lucht en mogelijkheid om in full HD indrukwekkende opnames te maken. Bij deze prijs is een dronetraining van onze ambassadeur Lars Sang Mo Boom inbegrepen.

Praat mee over Dé Gamification Conferentie via hashtags #gamificon2017 en #hellofuture.