Naar het activiteiten overzicht

De Maand van AI in het Onderwijs

Wednesday 1 June 2022, 00:00 tot Thursday 30 June 2022, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) organiseert samen met SURF en Het Versnellingsplan in juni de Maand van de Artificiële Intelligentie (AI) in het Onderwijs. Een maand bomvol (online) evenementen om de bewustwording van AI in het onderwijs te vergroten. 

De Maand van AI in het Onderwijs heeft als doel om bewustwording van AI in het onderwijs te vergroten en om kennis te delen vanuit onderzoek en praktijk. Er worden gesprekken gevoerd met verschillende experts over de kansen en risico’s en het toepassen van AI in de leeromgeving.

Planning

Gedurende de hele maand organiseren verschillende partijen webinars, hackathons, boekbijeenkomsten en meer. Zo organiseert Kennisnet een online sessie op 7 juni van 12.00 – 13.00 uur en een panelgesprek op 14 juni van 12:00-13:00.

  • In de eerste sessie deelt Irene Eegdeman, promovendus bij de VU Amsterdam en leraar bij ROC TOP, haar ervaringen en onderzoek naar studiesucces in het MBO. Ze duidt aan welke rol docenten kunnen spelen in de verwachtingen van studenten en hoe modellen uit machinelearning gebruikt kunnen worden om studentuitval te voorspellen. De sessie richt zich op schoolbestuurders en directeuren in het mbo, ict-verantwoordelijken, i-coaches, beleidsadviseurs en docenten.
  • Wat kan Artificial Intelligence bieden in leermiddelen en leeromgevingen? Daarover gaan verschillende makers van leermiddelen en leeromgevingen 14 juni in gesprek. Onder leiding van Willem-Jan van Elk en Wietse van Bruggen van Kennisnet praten ze over de inzet van AI in het onderwijs en over wat AI voor de toekomst kan betekenen. Het panelgesprek is bedoeld voor Schoolbestuurders en schoolleiders in het primair en voortgezet onderwijs, ict-verantwoordelijken en beleidsmedewerkers.

Naast de online bijeenkomsten van Kennisnet organiseren ook onder andere de Universiteit van Amsterdam en de Nederlandse AI Coalitie verschillende sessies. Hier vind je het hele programma.

Praktische informatie

De bijeenkomsten van 7 juni 12.00 – 13.00 uur en van 14 juni 12.00 – 13.00 uur zijn online te volgen. Hier kun je je gratis aanmelden.