Naar het activiteiten overzicht

De Staat van het Internet 2024

donderdag 2 mei 2024, 16:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Oosterdokskade 143, Amsterdam, Nederland

Donderdag 2 mei organiseert Waag Futurelab samen met de OBA en de gemeente Amsterdam de Staat van het Internet. Met dit jaar: Kim van Sparrentak, lid van het Europees Parlement voor GroenLinks en nauw betrokken bij Europese regelgeving ter beteugeling van Big Tech.

Via een aantal ingrijpende Europese wetten is er afgelopen jaren geprobeerd de macht van Big Tech terug te dringen. Welke impact hebben deze gehad? Welke vrijheden zijn er gewaarborgd? En wat merken inwoners van Europa concreet van wetgeving als de GDPR (AVG), Digital Service Act, Digital Market Act of AI act? Tijdens de lezing worden deze vragen beantwoordt.

Spreker Kim van Sparrentak is onder meer betrokken bij de AI Act, het initiatiefvoorstel over ‘verslavend ontwerp van online diensten’. Ze maakt zich hard voor het terugdringen van de macht van Big Tech door de ontwikkeling van wet- en regelgeving.

Programma

  • Lezing met Kim van Sparrentak
  • Panelgesprek met: Naomi Appelman (voorzitter van het Racism and Technology Center en PhD onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam), Sander van der Waal (research director van Waag Futurelalab) en Ilyaz Nasrullah (maker van de podcast en essayreeks ‘Welkom in de AI-fabriek’ en tech-columnist voor Trouw)

Meer informatie

De lezing vindt op 2 mei plaats van 16.00 tot 18.00 uur in OBA Oosterdok. Een kaartje kost 12,50 euro. Meld je aan op de website van Waag.