Naar het activiteiten overzicht

De Staat van het Internet ft. James Bridle

Thursday 9 March 2023, 16:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, Amsterdam, Nederland

Dit jaar, op donderdag 9 maart organiseert Waag Futurelab een bijeenkomst waarin de grote vraagstukken op het gebied van privacy, platformisering, zelfbeschikking en digitale rechten ter discussie staan. De lezing wordt gegeven door James Bridle.

Programma

James Bridle (hen/hun) zal tijdens de lezing ´Other Intelligences´ de huidige staat van AI onderzoeken, waar AI naartoe gaat, en hoe mensheid op een andere manier kan nadenken over zowel ‘kunstmatige’ intelligentie als de vele andere vormen van intelligentie die in de wereld bestaan.
Hen zal onderzoeken hoe radicale technologische modellen de macht kunnen decentraliseren.

Het volledige programma terugkijken?

Wie is James Bridle

James Bridle (hen/hun) is schrijver, kunstenaar, journalist en technoloog. Hun kunstwerken zijn in opdracht van galeries en instellingen gemaakt en wereldwijd tentoongesteld. Bridle schrijft over literatuur, cultuur en netwerken en is gepubliceerd onder andere in Wired, de Atlantic, de New Statesman, de Guardian en de Financial Times. Met een achtergrond in computerwetenschappen buigt hen zich over de vraag wat intelligentie precies is.

Praktische informatie

De lezing wordt bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam Oosterdok (Oosterdokskade 143), in het Engels gegeven. De bijeenkomst duurt ongeveer twee uur en begint vanaf 16.00 en eindigt om 18.00 uur. De entreekaartjes kosten €7.50 per persoon en includeren een drankje.