Naar het activiteiten overzicht

Week Tegen Pesten 2017

Monday 18 September 2017, 00:00 tot Friday 22 September 2017, 23:59

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

De Week Tegen Pesten is dit jaar van 18 t/m 22 september 2017. Het thema is ‘Online pesten. Pak ’t aan!’. In deze week worden leraren met tips en tools geholpen om online pesten te voorkomen en aan te pakken. Samenwerking met ouders, het team en de leerlingen is daarbij onmisbaar.

Activiteiten uit het netwerk

Ook verschillende netwerkpartners van Mediawijzer.net zetten zich tijdens deze week actief in om (online) pesten onder de aandacht te brengen:

  • De les WhatsHappy maakt de problemen met chatten bespreekbaar en daagt leerlingen uit afspraken te maken over hoe ze fatsoenlijk met elkaar omgaan.
  • De jongerenvoorstelling Like van theatergroep PlayBack geeft weer hoe het kan gaan bij vriendschappen, groepsdruk, buitengesloten worden, pesten en de invloed van sociale media hierop. Leerlingen worden geconfronteerd met de emotionele gevolgen van pesten.
  • In de Week Tegen Pesten wordt op maandag 18 september een vernieuwde editie van de MediaMasters Club gelanceerd over online pesten. Houd www.mediamasters.nl in de gaten.
  • De downloadbare flyer Pesten en sociale media van Pestweb is een hulpmiddel om samen met leerlingen te bekijken wat je kunt doen als je online wordt gepest. De digiflyer bevat informatie over cyberpesten, tips en links naar filmpjes waarin leerlingen hun verhaal delen.
  • Kijk samen met leerlingen naar de interactieve film It’s up to you. Leerlingen bepalen zelf de keuzes van de hoofdpersoon en creëren daarmee hun eigen persoonlijke verhaal waarin ze direct de gevolgen van hun acties ervaren.
  • Ook NPO Zapp staat, samen met haar kijkers, op tegen pesten. Wat doe jij tegen pesten? Wat kún je er eigenlijk tegen doen? Van 18 t/m 22 september zijn om 17.35 uur nieuwe afleveringen van de Anti Pest Club te bekijken.

Bekijk hier een overzicht van alle activiteiten.

Leestips