Naar het activiteiten overzicht

Debat: Breaking the News

dinsdag 30 mei 2017, 20:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Op dinsdag 30 mei vindt Breaking the News in De Balie plaats, een debat over de toekomst van de journalistiek. Met keynote spreker dr. Mark Lee Hunter,  Alexander Pleijter, Teun Gautier en Geesje van Haren.  NVJ-secretaris Rosa García López gaat tijdens de avond in op de campagne ‘Journalistiek heeft een prijs’, geeft voorbeelden uit de huidige freelance praktijk en mogelijke oplossingen.

Welke journalisten hebben in deze razendsnelle nieuwsstroom nog tijd voor grondige onderzoeksjournalistiek? Ze banen als freelancer hun weg door de media-wereld, maar van wie is hun werk en hoe kunnen ze hun positie vaststellen? Waar ligt de toekomst van de journalistiek? Bij stakeholder driven media zoals Amnesty en Greenpeace, nieuwe platforms als De Correspondent en The Post Online of klassieke media – als zij de mogelijkheid hebben de rest bij te benen en digitaal te transformeren. Op welke manier wordt het journalistieke landschap gevormd door nieuwe initiatieven? En welke initiatieven en alternatieven zullen op de lange termijn blijven bestaan?

Meer informatie

Tickets voor het debat kosten 10 euro en zijn hier te bestellen. Meer informatie over het debat is te vinden op de website van De Balie.