Naar het activiteiten overzicht

Debatavond: Mediawijsheid! Nepnieuws versus feiten

dinsdag 28 maart 2017, 19:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Rabobank de Langstraat, taxandriaweg 8, 5141 PA Waalwijk

De publieke opinie wordt bepaald door de manier waarop nieuws wordt gebracht en wordt gedeeld. Hebben “alternative facts” net als in Amerika ook invloed gehad op onze verkiezingen op 15 maart? Welke invloed hebben wij zelf op het verspreiden van (nep)nieuws? Wij zijn tegenwoordig allemaal mediaproducenten. Met elke blog, vlog, tweet of like maak je iets en publiceer je een verhaal, een reactie of een update, simpelweg door te klikken. Wat is dan onze eigen verantwoordelijkheid hierin voor de mogelijke gevolgen?

Voor wie? 

Deze debatavond is in eerste instantie bedoeld voor inwoners van de regio de Langstraat met interesse voor thema’s die de samenleving raken.Daarnaast is iedereen die op persoonlijke titel geïnteresseerd is of wil bijdragen aan het debat welkom. De bijeenkomst start met presentaties van twee deskundige inleiders en de aansluitende discussie gaat over de vraag of wij vandaag de dag alle nieuws nog kunnen geloven.

Aanmelden

Meld je aan met naam en woonplaats op [email protected] De organisatie gebeurt door vrijwilligers. Voor deelname  wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd, te voldoen bij binnenkomst. Koffie of thee voor aanvang van de bijeenkomst is  gratis.
Op www.facebook.com/DebatPlatformDeLangstraateo vind je meer informatie.