Naar het activiteiten overzicht

Digitale veiligheid in de publieke sector: de bestuurder ‘in control’

Tuesday 15 June 2021, 13:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op dinsdag 15 juni organiseert ECP | Platform voor de InformatieSamenleving de online webinar ‘Digitale veiligheid in de publieke sector: de bestuurder ‘in control’’.

De enorme groei in het gebruik van digitale toepassingen tijdens de coronacrisis heeft tot een toename in het aantal cyberaanvallen geleid. Veel organisaties in de publieke sector en bedrijven zijn de afgelopen periode het slachtoffer geworden van meer of minder spraakmakende cyberaanvallen. Dit varieerde van DDoS aanvallen op providers, ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen tot phishing e-mails of appjes die zogenaamd afkomstig waren van banken, zorgverzekeraars of overheidsinstanties. Het dreigingsbeeld is groot en het is van belang dit probleem te erkennen en onder de aandacht te brengen.

In dit webinar wordt er gekeken naar de bestuurderskant van dit vraagstuk en wordt er met name gericht op de publieke sector: bestuurders vragen zich af of zij het volgende slachtoffer van cybercriminaliteit worden. Alleen, hoe kunnen ze deze vraag nu beantwoorden? Hoe weet en zorg je dat je als bestuurder ‘in control’ bent? En als er een cyberincident heeft plaatsgevonden, hoe zorg je dat de organisatie weer snel ‘in control’ komt?

Programma

Een greep uit het programma:

  • Trends in digitale veiligheid in de publieke sector | Koen Sandbrink NCSC
  • Is de organisatie ‘in control?’ vijf vragen voor de bestuurder/commissaris | Matthijs van der Wel, Chapter Lead Agile Threat Protection, Detection and Response, Capgemini
  • Uit de praktijk: de gouden tips om de Zorg digitaal veiliger te maken | Wim Hafkamp Z-Cert
  • Aflsuiting & Trailer ‘Overheidsbrede Cyberoefening’

Praktische informatie

De online webinar vindt plaats op dinsdag 15 juni van 13.00 tot 14.00 uur. Het event is gratis. Bekijk voor meer informatie de website van ECP. Aanmelden kan hier.