Naar het activiteiten overzicht

Disrupt & Reflect launch webproject met Geert Lovink

donderdag 4 februari 2021, 19:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

IMPAKT nodigt je uit voor een avond met stress én ontspanning: de lancering van het webproject Disrupt & Reflect, met een live presentatie en Q&A van theoreticus en activist Geert Lovink, yoga- en mindfulness-intermezzos en nog veel meer.

“Dopamine is de metafoor van onze tijd,” stelt Geert Lovink in ‘Sad by Design’ (2019). We hebben onmiddellijke voldoening nodig. Met online shopping vervullen we in een paar kliks onze wildste en meest oppervlakkige verlangens. Niet alleen door (nutteloze) dingen te kopen, maar ook door middel van aandacht en likes, en, wanneer we volledig overprikkeld zijn, rust te vinden in mindfulness, yoga of door volledig ‘off the grid’ te gaan in de natuur. Disrupt and Reflect verkent de economieën achter het internet, waardoor onze korte termijnbehoeften voortdurend getriggerd worden en onze zelfbeheersing voortdurend op de proef wordt gesteld. Aandacht is de oplossing voor alles.

Over Disrupt & Reflect

Disrupt and Reflect is een webproject dat afwisselend extreem overprikkelend en soms juist heel rustgevend is. Het is een verzameling creatieve en kritische reflecties. De kijker wordt hierin op verschillende tempo’s onderdeel van de mechanismen van versnelling en rust. Het online project omvat lezingen, evenals presentaties en video-interviews met de deelnemende kunstenaars. Disrupt & Reflect is een samenwerking tussen curator Nadine Roestenburg, IMPAKT Centre for Media Culture in Utrecht en het onderzoekstraject Post-Digital Cultures van Fontys Hogescholen.

Praktische informatie

De lancering van het webproject vindt online plaats op donderdagavond 4 februari, en start om 19.30 uur. Aanmelden is gratis en kan via de website van IMPAKT.