Naar het activiteiten overzicht

Docentenbijscholing Nieuwe Media

maandag 27 februari 2017, 16:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op maandag 27 februari en maandag 13 maart organiseert Pier K een docentenbijscholing over media en technologie in het voortgezet onderwijs. Tijdens de verdiepende bijscholing wordt er ingegaan op technieken om nieuwe media in je lessen te gebruiken en worden er tips gegeven om de snelle ontwikkelingen gemakkelijk bij te houden.

Het doel van de training is om inspiratie, tools en kaders te bieden om nieuwe media technologie meer te integreren in het onderwijs. Hoe kan je als docent leerlingen uitdagen om gebruik te maken van digitale mogelijkheden van deze tijd, ook als je zelf niet overal kennis van hebt?

Bijeenkomst 27 februari

De bijeenkomst start met een lezing van Astrid Poot, een vernieuwer in de maker en onderwijswereld. Gevolgd door een bootcamp waarin er in korte tijd 20 handige tools worden geboden voor toepassing in de klas. In een praktische afsluitende opdracht ga je hier direct mee aan de slag en werk je aan een les die getest kan worden in je eigen klas.

Bijeenkomst 13 maart

In de tweede bijeenkomst wordt er ingegaan op de bevindingen van de opdracht en hoe de reacties van de leerlingen waren. De do’s en dont’s voor sociale mediakanalen komen voorbij en er wordt gewerkt aan een afsluitende opdracht met een handig ontwerpkader die goed aansluit bij de beeldcultuur en referentiekaders van jongeren.

Aanmelden

De kosten voor de middagen zijn in totaal €35,- per docent. Aanmelden kan tot 20 februari 2017 bij Lieke van den Berge via [email protected]