Naar het activiteiten overzicht

Docentendag Maatschappijleer 2022

donderdag 16 juni 2022, 09:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Grote Kerk, Rond de Grote Kerk 12, Den Haag, Nederland

De jaarlijkse Docentendag Maatschappijleer vindt weer plaats op 16 juni 2022. ProDemos en de Nederlands Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) organiseren elk jaar een vakconferentie waar docenten (in opleiding) op het gebied van maatschappijleer en geschiedenis inspiratie op kunnen doen. Er worden verschillende lezingen, workshops en excursies gegeven: hét moment dus om ervaring uit te wisselen met vakgenoten.

Naast het vaste programma is er ook een informatiemarkt met onder andere Beeld en Geluid en HUMAN. De Docentendag Maatschappijleer was al eerder dit jaar ingepland op 11 februari, deze is vanwege aangescherpte coronamaatregelen verplaatst naar 16 juni 2022.

Programma

Tijdens de inloop en de pauzes is het mogelijk de informatiemarkt te bezoeken met meer dan 30 verschillende organisaties en stichtingen.

  • Na de inloop en opening gaat om 10.20 uur het panelgesprek ‘ ‘Ongelijkheid in de klas? Geen stress, we gaan het maken.’ van start. Verschillende experts op het gebied van ongelijkheid staan stil bij hoe we, vanuit de verschillende leefwerelden van jongeren, samen het verschil kunnen maken.
  • De dag bestaat uit 3 keuzerondes waar per ronde gekozen kan worden voor verschillende workshops en lezingen. Onder andere Dr. Jelle van Buuren komt aan het woord over complotdenken en HUMAN en Beeld en Geluid geven een masterclass over Nieuwswijsheid & Medialogica.
  • Om 16.00 uur vindt de prijsuitreiking van de profielstukkenwedstrijd plaats. Verschillende profielwerkstukken van hoge kwaliteit zijn door een jury beoordeeld, een prominente politicus zal de prijs uitreiken.
  • De dag wordt afgesloten met een comedy show van Teun van Elzen en een gezellige borrel.

Lees hier meer over alle lezingen, workshops en excursies.

Praktische informatie

Het evenement vindt plaats in De Grote Kerk in Den Haag op 16 juni tussen 9.00 en 17.45 uur. De standaardprijs van een ticket is €185,-. Leden van NVLM en abonnees van M&P betalen €170,-. Tickets kopen kan hier.

Heb je al eerder een ticket gekocht voor 13 februari? Dan moet je niet vergeten je opnieuw kosteloos in te schrijven, dat kan ook hier.

Klik hier voor extra informatie en de complete planning