Naar het activiteiten overzicht

Dutch Media Week 2019

vrijdag 4 oktober 2019, 00:00 tot zondag 13 oktober 2019, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Hilversum, Mediapark, Hilversum, Nederland

Welke impact hebben media op ons leven? Hoe ontstaan de mooiste verhalen en welke technieken schuilen hierachter? Van vrijdag 4 oktober t/m zondag 13 oktober draait het in heel Hilversum om de impact van media op ieders leven. Een festival voor jong tot oud en van gebruiker tot mediamaker, waarin bijzondere en actuele verhalen van en over media verteld en ontdekt worden.

Programma

Tijdens de Dutch Media Week vinden onder meer de Open Studio Dagen plaats en zijn er verschillende workshops, rondleidingen en kinderactiviteiten. Ook worden er verschillende challenges en prijsuitreikingen voor makers en professionals georganiseerd. Enkele activiteiten uitgelicht:

Expert Morning Meetup – Media in Onderwijs

Donderdagochtend 10 oktober gaat de Expert Morning Meetup van start. Dit onderdeel van de Dutch Media Week@School duurt van 09.00-13.30 uur. De sessie is met Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media Arie Slob en spraakmakende gasten, om gezamenlijk mee te denken over media-educatie in het onderwijs.

» Klik hier voor meer informatie

Challenge Nederland Mediawijs 2019

Donderdag 10 oktober van 16.00-18.00 uur vindt de Pitch & Award Ceremony van de Challenge Nederland Mediawijs 2019 plaats. Hier wordt de jaarlijkse stimuleringsbijdrage van Netwerk Mediawijsheid uitgereikt aan het team van (nieuwe) netwerkpartners met de beste pitch.

» Lees meer over de challenge

DMW@School

Onderwijsexperts, docenten en leerlingen kunnen op vrijdag 11 oktober van 10.00-17.00 uur naar de onderwijsdag Dutch Media Week@School. Er zijn workshops en inspiratiesessies te volgen, zoals de workshop Artificiële Intelligentie met vlogger Enzo Knol en een Docententraining Medialogica van Human & Beeld en Geluid.

» Klik hier voor meer informatie

Meer informatie

Meer informatie over de Dutch Media Week vind je op de website.