Naar het activiteiten overzicht

Dutch Media Week 2021 bij Beeld en Geluid Den Haag

donderdag 30 september 2021, 00:00 tot zondag 10 oktober 2021, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Zeestraat 82, Den Haag, Nederland

Welke rol spelen media in ons dagelijks leven? En hoe gaan we daar als mens bewust mee om? Deze vragen staan centraal tijdens Dutch Media Week in oktober. Bij Beeld en Geluid Den Haag staat de rol van media in een polariserende maatschappij centraal. Helpen traditionele media door alle stemmen in een debat te laten horen? Of werkt dat juist averechts?

Rondom deze vragen organiseert Beeld en Geluid Den Haag verschillende activiteiten, in samenwerking met lokale partners zoals PIP, ANP en Nieuwspoort. Het programma is (afhankelijk van de dan geldende maatregelen) deels live en deels online te volgen.

Programma

Op 30 september wordt het Haagse programma geopend door een gesprek met parlementaire fotografen Bart Maat en Freek van den Bergh. In het gesprek bespreken we de invloed van hun foto’s op de politiek en op de algemene beeldvorming . Ook de verantwoordelijkheid van journalisten komt aan bod. Zo zal Bart Maat vertellen over de reacties en gevolgen van de (door hem gemaakte) foto van de aantekeningen van verkenner en minister Ollongren.

Daarnaast organiseert Beeld en Geluid Den Haag tijdens Dutch Media Week een filmprogramma, een ‘Polarisatie Parade’, diverse workshops voor het onderwijs, een talkshow over het onderwerp 70 jaar televisiejournalistiek en een outdoor fototentoonstelling.

Praktische informatie

Het programma met debatten, een outdoor fototentoonstelling en workshops start op 30 september en duurt tot 10 oktober. Meer informatie en gratis kaarten voor zijn beschikbaar via de website denhaag.beeldengeluid.nl.