Naar het activiteiten overzicht

E-healthweek

zaterdag 21 januari 2017, 00:00 tot vrijdag 27 januari 2017, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Van 21 t/m 27 januari 2017 organiseren het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving de e-healthweek. Het doel is om zoveel mogelijk mensen met e-health in contact te laten brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

Technologie vindt steeds beter zijn weg naar de woonkamer. Wat betekent dit voor gezondheid, zorg of langer thuis wonen? Hoe maak je zinvol gebruik van de technologische mogelijkheden, of je nu zorg ontvangt of verleent? Veel Nederlanders weten niet wat e-health precies is of wat het voor hen kan betekenen.

Digitale toepassingen in de zorg

E-health gaat over digitale toepassingen in de zorg. Denk aan beeldbellen met de zorgverlener, online recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van de baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. E-health biedt een legio aan mogelijkheden voor zieke mensen, maar helpt ook bij preventie van ziekten en het monitoren van de gezondheid.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het programma op de website.