Naar het activiteiten overzicht

ECP Deelnemersspecial: Metaverse. Het platform van de toekomst?

donderdag 14 april 2022, 14:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Korte Voorhout 3, Den Haag, Nederland

Tijdens deze ECP Deelnemersspecial zal worden ingegaan op de ontwikkelingen en concepten achter het ‘Metaverse’ en daarmee de toekomst van het internet. Veel organisaties en groepen werken aan die toekomst vanuit verschillende perspectieven, maar tegelijkertijd spelen er nog zoveel vragen in de samenleving: Welke ontwikkelingen zien we ten grondslag liggen aan het metaverse? Wat kunnen die ontwikkelingen ons brengen? Hoe zorgen we dat cruciale waarden een plaats krijgen? Hoe zorgen wij dat de regie niet in handen komt van enkele partijen?

Waar geen twijfel over bestaat is dat het metaverse de volgende versie van het internet is. Een metaverse is een netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes waarin de gebruikers, vaak door middel van avatars, interactief deelnemen. Een versie die gebruik zal maken van artificial intelligence (AI), augmented reality (AR), virtual reality (VR) en steeds toenemende connectiviteit (bijvoorbeeld 5G-netwerken). Hierdoor zijn we in staat om online omgevingen te creƫren die meeslepender, experimenteler en interactiever zijn dan wat we vandaag hebben.

Programma

  • 14:30 uur Inloop
  • 15:00 uur Welkom
  • 15:05 uur Experts aan het woord
  • 16:20 uur Paneldiscussie
  • 16:50 uur Wrap up
  • 17:00 uur Borrel
  • 18:00 uur Einde bijeenkomst

Praktische informatie

De deelnemersspecial vindt plaats op donderdag 14 april 2022 van 14.30 tot 18.00 uur, op locatie in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Meer info en de aanmeldlink vind je hier.