Naar het activiteiten overzicht

ECP Jaarfestival 2021

donderdag 11 november 2021, 12:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Fokker Terminal, Binckhorstlaan, Den Haag, Nederland

Op donderdag 11 november vindt het ECP Jaarfestival 2021 plaats in de Fokker Terminal Den Haag én online met een interactief programma van debatten, sessies, workshops en netwerkgelegenheid. Met als thema digido’s en digidon’ts in de digitale samenleving geven we die dag vorm aan ontmoeting, kennis en inspiratie met een hybride programma.

Programma

Naast een plenair programma vinden er hybride en online sessies plaats, rondom de thema’s Digitale competenties, Digital governance, Digitale veiligheid en Ethiek en digitalisering. Bekijk het programma.

Uitgelichte sessie: Nepnieuws in de zorg

Van 14.15 – 15.00 uur vindt de sessie ‘Nepnieuws in de zorg: hoe maak je (toekomstige) zorgprofessionals vaardig in het omgaan met desinformatie?’ plaats. Georganiseerd door Netwerk Mediawijsheid en Digivaardig in de zorg in het kader van de Week van de Mediawijsheid.

Zorgprofessionals krijgen – via de (sociale) media, cliënten of patiënten – te maken met zorggerelateerde desinformatie en misinformatie. Bijvoorbeeld over de veiligheid van vaccinaties en het gebruiken van medicijnen en voedingssupplementen tegen het coronavirus. Hoe zorg je dat (toekomstige) zorgprofessionals des- en misinformatie herkennen, begrijpen waar het vandaan komt en er op de juiste manier mee omgaan? En dat ze ook hun patiënten en cliënten hierbij kunnen begeleiden?

Sprekers zijn:

  • Rivka Otten van DROG, een organisatie die jou ongevoelig wil maken voor desinformatie. Rivka maakt games waarin je in de huid kan kruipen van nepnieuwsmakers. Zo leer je hoe makkelijk dat gaat en snap je beter waarom je dat zelf niet zomaar moet delen.
  • Lester du Perron van Dokter Media, een platform ter nuancering en duiding van medisch nieuws. Hij werkt daarnaast als arts in de ouderenzorg en is redacteur Gezonde Zorg bij het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Dit is een sessie voor docenten, digicoaches, HR-professionals en anderen die ernaar streven om zichzelf en (toekomstige) zorgprofessionals digitaal vaardig en mediawijs te maken. Meld je hier aan (rechtsboven zit de knop ‘aanmelden’) om de sessie online te kunnen volgen.

Praktische informatie

Het congres vindt online plaats voor geïnteresseerden, en offline voor genodigden. Aanmelden kan via de Jaarfestival website.