Naar het activiteiten overzicht

ECP Jaarfestival 2023: Een reis door 25 jaar digitalisering

donderdag 16 november 2023, 11:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Fokker Terminal, Binckhorstlaan, Den Haag, Nederland

Op 16 november vindt het ECP Jaarfestival 2023 plaats in de Fokker Terminal in Den Haag. Ontmoeting, inspiratie, kennis delen & opdoen en verbinding staan centraal tijdens dit live festival. Dit jaar bestaat ECP | Platform voor de InformatieSamenleving 25 jaar! Een kwart eeuw waar ontzettend veel digitale ontwikkelingen hebben plaatsgevonden, een ware digitale revolutie. Een mooi moment om terug te kijken naar de rol van ECP in de digitale samenleving, maar ook de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden. Het thema dat dit jaar centraal staat is dan ook ‘een reis door 25 jaar digitalisering’.

Deze reis leidt door de afgelopen 25 jaar, waarbij ontmoeting, netwerken, het opdoen van kennis en inspiratie weer centraal staan.

Programma

Tijdens het programma komen verschillende sprekers aan bod, waaronder:

 • Arie van Bellen, directeur ECP
 • Tineke Netelenbos, voorzitter ECP
 • Eppo van Nispen tot Sevenaer, CEO Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Ook vinden er diverse break-out sessies plaats verdeeld over drie verschillende sessierondes. Je kunt onder andere aansluiten bij:

 • Ben jij digitaal in balans?
  Ga in gesprek met Netwerk Mediawijsheid, het Trimbos-instituut en Iris Visser over digitale balans: Wat is het en hoe zorg je dat je gezond omgaat met digitale media? Het Digitale Balans model kan hierbij helpen. Vincent van der Rijst (Trimbos-instituut) neemt je mee in een introductie over het Digitale Balans model, met theorie en uitleg. Aansluitend ga je actief aan de slag met je eigen digitale balans onder leiding van Iris Visser.
 • Generative AI vs Narrow AI – nu en de toekomst
  Deze sessie wordt georganiseerd door de Nederlandse AI Coalitie. Eppo van Nispen tot Sevenaer zal de sessie introduceren door de actualiteiten rondom AI uit te lichten. Om een duidelijk beeld te schetsen uit de praktijk geeft Capgemini een use case presentatie. Vervolgens zullen de verschillende effecten en raakvlakken van AI tijdens een paneldiscussie met experts vanuit diverse disciplines worden besproken.
 • Vizier op Gen Z: Hoe denken zij over online veiligheid, vrijheid en verbinding?
  De sessie wordt georganiseerd door Jong ECP. In drie debatrondes gaan jongeren met elkaar in gesprek over onderwerpen als vrijheid, veiligheid & verbinding. Experts, werkende bij diverse platforms, verzorgen en introduceren de stellingen voor het debat. De zaal stuurt vragen in en beslist mee over welke jongeren er met de buit vandoor gaan.

Bekijk het volledige programma hier.

Praktische informatie

Het Jaarfestival vindt plaats op 16 november 2023 in de Fokker Terminal in Den Haag. Het event begint om 11.30 en duurt tot 19.30 uur. Aanmelden kan via deze link.