Naar het activiteiten overzicht

EDMO-conferentie 2022

maandag 13 juni 2022, 00:00 tot dinsdag 14 juni 2022, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op 13 en 14 juni organiseert het EDMO-project (‘European Digital Media Observatory’) hun jaarlijkse conferentie, ditmaal in Brussel. Deze conferentie zal dé gelegenheid zijn om te onderzoeken wat EDMO doet (en tot dusver heeft gedaan) om desinformatie beter te begrijpen, op te sporen en aan te pakken, ook in de context van de Covid-19-pandemie en het huidige conflict in Oekraïne.

Meer weten over de werkzaamheden van EDMO in Nederland? Lees het artikel op het blog.

Tijdens de anderhalve dag durende conferentie zullen belangrijke experts en belanghebbenden bijdragen aan het verkennen van een breed scala aan onderwerpen, waaronder desinformatie rond het conflict in Oekraïne en hoe dit aan te pakken, de relatie tussen neurowetenschap en desinformatie, nationale en multinationale inspanningen om versterking van de media- en informatiegeletterdheid, ontwikkelingen die vooruitlopen op de herziene praktijkcode inzake desinformatie en inzake toegang tot gegevens voor onderzoeksdoeleinden.

Programma

Het evenement brengt Europese en internationale media en beleidsbeoefenaars, academici, factcheckers, regelgevers en leden van maatschappelijke organisaties samen en biedt ook mogelijkheden voor netwerkactiviteiten en informele bijeenkomsten. Bekijk hier een lijst met alle sprekers (PDF).

Praktische informatie

De conferentie vind plaats op 13 en 14 juni 2022 in Brussel. Aanmelden is al mogelijk en doe je hier.