Naar het activiteiten overzicht

EuroDIG 2019

Wednesday 19 June 2019, 00:00 tot Thursday 20 June 2019, 23:59

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
World Forum, Den Haag, Nederland

De jaarlijkse Europese conferentie over actuele thema’s en de toekomst van het internet vindt op 19 en 20 juni plaats in het World Forum Den Haag. Georganiseerd door de gezamenlijke gastheren van EuroDIG van dit jaar: het ministerie Economische Zaken en Klimaat, de gemeente Den Haag, SIDN en ECP. Bezoekers zijn afkomstig uit onder meer bedrijfsleven, overheden, maatschappelijke organisaties en de academische en technische gemeenschap. Zij gaan met elkaar in gesprek over een open, vrij, veilig en stabiel internet.

Over EuroDIG

EuroDIG is een multistakeholder-platform dat een doorlopende dialoog biedt over politiek en digitalisering op Europees niveau. Het hoogtepunt is dit jaarlijkse evenement waarbij de stakeholders samenkomen.

Het thema van dit jaar is ‘Cooperation in the Digitale Age’, ofwel samenwerking in het digitale tijdperk. De onderwerpen die aan bod komen variëren van cybersecurity tot human rights. Het internet is sinds haar oprichting dertig jaar geleden onmisbaar geworden, zowel voor de economie als de samenleving wereldwijd. Zoveel informatie was nog nooit zo gemakkelijk beschikbaar voor vrijwel iedereen. Toch staat de openheid van het internet, en daarmee de rechten en vrijheden van gebruikers wereldwijd, onder druk. De roep om regulering wordt steeds sterker en dat is niet alleen maar goed nieuws.

Programma

Tot de sprekers behoren onder meer Eurocommissaris voor digitale economie en maatschappij, Mariya Gabriel en staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer. Deelnemers kunnen kiezen uit tientallen debatsessies over bijvoorbeeld bescherming van data, beveiliging en criminaliteit, blockchain en algoritmen. De uitkomsten worden besproken in de EC High Level Group on Internet Governance (HLIG), een adviesgroep van de Europese Commissie en zullen als Europees geluid worden ingebracht in het Wereldforum voor Internet Governance (25 tot 29 november in Berlijn). Op 18 juni is er tevens een pre-event.

Sessie over desinformatie

Op donderdag 20 juni is er om 14.00 uur de sessie ‘Play the villain – learn to fight disinformation with news literacy’, met medewerking van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en Netwerk Mediawijsheid. Lees hier meer over de sessie.

Meer informatie

Tot en met 9 juni kun je je hier inschrijven voor gratis deelname aan de conferentie. Kijk hier voor meer informatie over de conferentie en hier voor het volledige programma. De voertaal is Engels.