Naar het activiteiten overzicht

European Media Literacy Week 2022

maandag 24 oktober 2022, 14:00 tot vrijdag 28 oktober 2022, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Van 24 tot 28 oktober is het tijd voor de European Media Literacy Week, de Europese Week van de Mediawijsheid. Een initiatief van de Europese Commissie om mediawijsheid en Europese initiatieven op dit gebied onder de aandacht te brengen. Tijdens deze week worden er diverse  activiteiten georganiseerd. 

Programma

Woordvoerders uit verschillende sectoren zullen deze week hun kijk op mediawijsheid in de huidige samenleving geven. Dat doen ze door middel van workshops en lezingen

Het virtuele kick-off event is op 25 oktober van twee uur tot vier uur. De opening is door de minister van ondernemerschap uit Estland Kristjan Jarvan. Daarna geeft professor Alexander Stubb een toespraak. Wat volgt zijn panelleden van verschillende instituties die een discussie zullen voeren over het thema van dit jaar: Media Literacy in Times of Crisis – Promoting Trust and Cohesion. Het programma is hier te vinden.

Praktische informatie

Keuzemakers, aandeelhouders en geïnteresseerde burgers kunnen bij het kick-off event aanwezig zijn. Als je daar niet bij kan zijn is het online ook te volgen. Veel van de evenementen door de week heen zullen ook online zijn en open voor het publiek. Meer informatie vind je op medialiteracyweek.eu.