Naar het activiteiten overzicht

European Media Literacy Week

maandag 30 maart 2020, 00:00 tot zondag 5 april 2020, 23:59

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Van 30 maart tot en met 5 april 2020 wordt in heel Europa aandacht besteed aan mediawijsheid tijdens de #EUMediaLiteracyWeek. De Europese Media Literacy Week is een initiatief van de Europese Commissie om het belang van mediawijsheid te onderstrepen en internationale initiatieven op de kaart te zetten.

Openingsconferentie

In Zagreb vindt de openingsconferentie ‘Media literacy in an ever-changing world: Integrate. Gather. Empower.’ plaats. [Let op: deze conferentie is uitgesteld vanwege het coronavirus, de nieuwe datum wordt later bekend gemaakt] In paneldiscussies, presentaties en workshops wordt ingegaan op het belang van mediawijsheid en kwaliteitsjournalistiek. Het doel is om de bestaande relaties tussen mediawijsheidprofessionals, de media-industrie, audiovisuele toezichthouders en publieke autoriteiten te versterken.

Media Ukkie Dagen

In Nederland overlapt de #EUMediaLiteracyWeek met de Media Ukkie Dagen (27 maart t/m 3 april), de jaarlijkse campagne gericht op mediaopvoeding van de allerkleinsten. Het thema is dit jaar ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’. Ouders en opvoeders kunnen de campagne online vanuit huis volgen. Het is een ongewone tijd en in veel jonge gezinnen zal er flink gebruikgemaakt worden van media. Netwerk Mediawijsheid biedt tips en adviezen die helpen bij vragen over opvoeden met media. Ook wordt het nieuwe Iene Miene Media-onderzoek gepresenteerd.

Meld je activiteit aan

Organiseer je ook een (online) activiteit tijdens de Europese Media Literacy Week? Stuur een mail naar [email protected]. Alle activiteiten vind je hier. Meepraten kan via #EUMediaLiteracyWeek.

European Media Literacy Week, EUMediaLiteracyWeek