Naar het activiteiten overzicht

Evgeny Morozov bij IMPAKT: democratie, autonomie en ‘digital agency’

donderdag 27 mei 2021, 20:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op donderdag 27 mei organiseert IMPAKT een online event met Evgeny Morozov over democratie, autonomie en ‘digital agency’: hoe houden we controle over onze data? De uit Belarus afkomstige schrijver en onderzoeker Evgeny Morozov raakte door het autoritaire politieke klimaat van zijn land van herkomst gefascineerd met de politieke en sociale gevolgen van technologie. Morozov zal in zijn talk en live Q&A deze onderwerpen bespreken en er verder op ingaan.

Programma

Met vrijwel alles wat er gedaan wordt, inclusief interacties met openbare diensten en infrastructuren, worden er gegevens geproduceerd. Burgers hebben weinig kennis en controle over hoe hun gegevens worden gebruikt – en door wie. Evgeny Morozov presenteert in de live Q&A over hoe je digitale zeggenschap en eigendom van je data kan terugwinnen en hoe je digitale burgers radicaal kan versterken.

De presentatie en live Q&A zijn onderdeel van het IMPAKT webproject We Are Data. We Are Data richt zich op de complexiteit van data en technologie, en hoe we daarmee om kunnen gaan door o.a. exclusieve lezingen van internationale experts op het gebied van kunst, sociale wetenschappen en technologie. Zo kan er samen nagedacht worden over belangrijke vraagstukken met betrekking tot data. Het web-project blijft ook na het event online.

Praktische informatie

Het online event vindt plaats op donderdag 27 mei van 20.00 tot 21.00 uur. Tickets kosten 3 euro en zijn hier verkrijgbaar. Voor meer informatie kan je de website van IMPAKT bekijken.