Naar het activiteiten overzicht

Expert Morning Meetup – Media in Onderwijs (Dutch Media Week@School)

Thursday 10 October 2019, 09:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

Media zijn overal. En in een tijd van fake news, Snapchat en influencers is het voor kinderen en jongeren van groot belang om kritisch en bewust met deze media om te kunnen gaan. Ook in het onderwijs worden media volop gebruikt – van het digibord tot de smartphone. Welke verantwoordelijkheid heeft het onderwijs in het mediawijs maken van leerlingen?

Hoe mediawijs ‘moet’ je zijn als leraar? En hoe maak je ruimte voor dit thema, in een sector waar de werkdruk en leerdoelen weinig ruimte overlaten voor iets ‘extra’s’? Op 10 oktober – tijdens de Dutch Media Week – organiseert Beeld en Geluid een Expert Morning Meetup om over dit onderwerp in gesprek te gaan.

Programma

Met Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media Arie Slob en spraakmakende gasten kun je meedenken en -discussiëren over de waarde van media-educatie in het onderwijs. In deze inspirerende sessie draait om het delen van kennis, het onderzoeken van internationale cases en het verkennen hoe media-educatie een vaste plek zou kunnen krijgen in het curriculum. De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerklunch.

Meer informatie

De bijeenkomst zal plaatsvinden bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum en is geheel gratis. Je kunt je hier aanmelden. Meer informatie vind je hier.