Naar het activiteiten overzicht

Expertmeeting: Online intimidatie in het onderwijs

maandag 23 september 2019, 13:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, Vijzelstraat 20, Amsterdam, Nederland

Act4Respect (een initiatief van Atria en Rutgers) organiseert op 23 september een expertmeeting in Amsterdam, over online intimidatie in het onderwijs. Er is momenteel veel aandacht voor ongewenste sexting onder jongeren. Maar er zijn nog meer vormen van cybergeweld waar jongeren in het onderwijs mee geconfronteerd kunnen worden, zoals pesterijen, stalking en sextortion. Tijdens de expertmeeting gaan professionals en ervaringsdeskundigen in gesprek om kennis, ervaringen en inzichten hierover te delen.

Over het programma

Als slachtoffer van online intimidatie word je enorm in je gevoel van veiligheid aangetast, wat een grote impact kan hebben op het (school)leven. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat jongeren die online zijn gestalkt zich sociaal angstig, eenzaam, gefrustreerd, verdrietig en hulpeloos voelen.

Wat kun je doen om online intimidatie bij jongeren te helpen voorkomen? Welke interventies zijn er? Hoe creëer je een schoolklimaat waarin online intimidatie niet wordt geaccepteerd? Hoe herken je online intimidatie bij jongeren? Hoe ga je er als professional in het onderwijs mee om en hoe kun je jongeren ondersteunen die hiervan slachtoffer zijn? Hoe ziet de wetgeving omtrent online intimidatie eruit?

 Houd de website in de gaten voor meer informatie over het programma.

Aanmelden

Aanmelden kan via een mail naar: [email protected]